Circuit Grecia- mit, istorie si religie, Perioada: 21 – 27 octombrie 2018, 6 nopti/ 7 zile,Tarif:365 euro


Circuit Grecia- mit, istorie si religie, Perioada: 21 – 27 octombrie 2018, 6 nopti/ 7 zile,Tarif:365 euro
Pret: 365 euro/persoana
Destinatie: Grecia
Data: 21 – 27 octombrie 2018

Curs valutar azi

Grecia- mit, istorie si religie

21 – 27 octombrie 2018, 6 nopti/ 7 zile

Ziua 1 – Duminică, 21 octombrie | Iași – Paralia Katerini

Întâlnire sâmbătă seară spre duminică la ora 00:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 01:00 pe traseul Iași - Giurgiu – Ruse – Sofia – Paralia Katerini. Cazare la hotel Poseidon 3* sau similar în Paralia Katerini.

Ziua 2 – Luni, 22 octombrie | Paralia Katerini - Corfu

După micul dejun ne întâlnim cu ghidul și ne îndreptăm către Meteora. Ajungem la Kalambaka cu o scurtă vizită la Atelierul de Pictură a Icoaneleor Bizantine unde, vom învăța tehnica de pictură bizantină. La Meteora vizităm una sau două dintre cele 6 fascinante mănăstiri "suspendate între cer și pământ", unice în Europa și incluse în patrimonial mondial UNESCO în 1988. Admirăm arta bizantină a acestor mănăstiri și peisajul unic cu Muntele Pindului în fundal, albia râului Pinios și satul Kastraki. Mănăstirile sunt construite pe vârful stâncilor monolitice abrupte înca din sec XIV, ajungând în sec. XVI să fie 24. Continuăm traseul către Ioannina, Igoumenitsa pentru a ne îmbarca pe ferry-boat și a trece către Insula Corfu. Cazare la hotel Royal Boutique 3* sau similar în Corfu.

Ziua 3 – Marți, 23 octombrie | Corfu - Patras

După micul dejun începem turul orașului Corfu. Vizităm Mitropolia - Sf. Theodora și Biserica cu moaștele Sf. Spiridon,tur pietonal pentru fotografii în Piata Linston, Palatul Regal, Vechea și Noua Fortareață, apoi deplasare către partea superioară a orașului în cartierul  Kanoni – aici se vizitează Biserica Vlaherna și insula Pondikonisi -  la prânz întoarcere cu ferry boat către Igoumenita, trecând pe cel mai lung pod suspendat din Europa Rio-Antirio și ajungem în Patras, al 3-lea oraș ca marime al Eladei, supranumit "Poarta Occidentală a Greciei" unde vom vizita Catedrala Sf. Apostol Andrei (locul în care se află craniul  și crucea sfântului). Cazare la Hotel Astir Palace 4* sau similar în Patras.

Ziua 4 – Miercuri, 24 octombrie | Patras - Athena

După micul dejun continuăm traseul către Canalul Corint, o cale navigabilă artificială săpată pe istmul din Corint, pentru a conecta Golful Corint al Mării Ionice în vest și Golful Salonic al Mării Egee în est. Canalul a fost săpat între 1882 și 1893, măsoară 6.343 m lungime, 21 m lățime și o adancime maximă de 52 m. Pauză pentru fotografii după care mergem către portul Pireu pentru a ne îmbarca pe feery-boat și a trece către Insula Eghina -  vizită la Mănăstirea Sfântului Nectarie, loc de pelerinaj pentru numeroși credincioși. Sf. Nectarie făcător de minuni și vindecător al cancerului, este celebrat în ziua de 09 Noiembrie. Ne întoarcem seara în Athena. Cazare la Golden City Hotel 3* sau similar în Athena.

Ziua 5 – Joi, 25 octombrie | Athena – Eretria

După micul dejun, continuăm cu turul Athenei, către Stadionul Panathenian și muzeele cele mai importante și turul pietonal – vizită  la citadela orașului, Akropola, Agora Antică, Romana, Mitropolia, Cartierul Plaka, Monastiraki, Palatul Parlamentului. La prânz plecăm către localitatea Nea Makri pentru a vizita Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou. La finalul zilei, turul nostru se termină în Insula Evia (a 2-a insulă ca mărime a Greciei, 3.600 km2 suprafață) – Halkida (capitala insulei, unde a murit filozoful Aristotel) – Eretria. Cazare la hotel Miramare 4* sau similar în Eretria.

Ziua 6 – Vineri, 26 octombrie | Eretria – Paralia Katerini

Mic dejun. Ne deplasăm către Prokopi pentru a vizita Biserica Sf. Ioan Rusul, apoi către Rovies – Mănăstirea Cuviosului David și apoi Edipsos, Agiokampo, feery-boat către Glyfa, Sourpi. Vizităm Mănăstirea cu Brâul Măicii Domnului - Kato Xenia, apoi Valea Tempi. Cazare la hotel Poseidon 3* sau similar in Paralia Katerini.

Ziua 7 – Sâmbătă, 27 octombrie | Paralia Katerini – Iași

După micul dejun pornim către Nordul Greciei pentru a vizita orașul Salonic într-un tur cultural panoramic și pietonal. Vom intra în partea de sus a orașului către Ano Poli, Castra-Eptapirgio, vizităm Catedrala protectorului orașului Sf. Dumitru (unde se află moaștele Sf. Dumitru Izvoritorul de Mir , sărbătorit în 26/10 si Sfanta Anisia). În traseul nostru vedem Arcul lui Galerius, Rotonda, Bis. Sfânta Sofia, Piața Aristotelous, Piețele Modiano și Athona (de carne, de pește, de condimente, de fructe), Bulevardul comercial Tsimiski, Turnul Alb din secolul XV, simbolul orașului. La prânz, plecăm către Iași.

 

 

Tarife:

Adult în camera dublă

365 euro

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar

365 euro

Adult în cameră single

480 euro

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră

 295 euro

Tarif Early Booking până la data de 31.05.2018

Se aplică o reducere de 20 euro/peroană
Tariful include:

- 6 nopți de cazare în cameră dublă la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

- Ghid local vorbitor de Lb. Română începând din Paralia Katerini

- Transport autocar

- Taxele de feribot

- Taxele de drum și pod

- Însoțitor de grup

Tariful nu include:

- Intrările la obiectiele turistice

- Asigurare medicală – 39 lei sau medicală + Ștorno – 55 lei

- Taxa de oraș pentru fiecare cazare 

Acte Necesare:

Carte de identitate sau pașaport valabil.

(Nu este permisă ieșirea din țară pe baza buletinului de identitate cu file).

Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți

Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Condiții de plată: 30% la înscriere, diferența pană pe 05.10.2018.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.web-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web