Circuit cultural Polonia – Germania – Cehia 2018, Perioada: 17.08 – 26.08.2018 (9 nopti /10 zile), Tarif: 419 €/pers ( loc in camera dubla)


Circuit cultural Polonia – Germania – Cehia 2018, Perioada: 17.08 – 26.08.2018 (9 nopti /10 zile), Tarif: 419 €/pers ( loc in camera dubla)
Pret: 419 €/pers ( loc in camera dubla)
Destinatie: Polonia – Germania – Cehia
Data: 17.08 – 26.08.2018

Curs valutar azi

 

Circuit cultural Polonia – Germania – Cehia 2018

Perioada: 17.08 – 26.08.2018 (9 nopti /10 zile)

Tarif: 419 €/pers ( loc in camera dubla) 

Program:

Ziua 1| 17 august 2018: Bacau – Piatra Neamt – Satu Mare – Kosice (660 km) Ora 04:00 plecare din Bacau, parcare hotel Moldova, spre Kosice pe traseul Bacau –Piatra NeamtTargul Neamt-Falticeni-Gura Humorului-Vatra Dornei–Satu Mare– Kosice. Al doilea oras ca marime din Slovacia, Kosice incanta prin arhitectura sa gotica, pietonalul din centrul vechi, plin de pub-uri, cafenele, taverne si magazine. Vizitam Catedrala Sfanta Elisabeta, piata centrala, una dintre cele mai frumoase din Europa Centrala, bine conservată şi unde regăsim clădiri aflate în patrimoniul slovac construite în stil gotic, renascentist, baroc dar şi art nouveau. Orasul Kosice a fost numit Capitala Culturala Europeana in 2013. Cazare in Kosice.

Ziua 2| 18 august 2018: Kosice – Zakopane – Cracovia (280km) Mic dejun. Continuam deplasarea spre Cracovia. Scurta oprire in renumita statiune Zakopane. Oraşul are un stil special, numit chiar stil Zakopane, este alcătuit din multe clădiri tradiţionale din lemn, construite de gorali - populaţie pastorală de origine valahă al căror dialect polonez cuprinde multe cuvinte asemănătoare limbii române. Ne indreptam spre Cracovia, considerata de multi Inima Poloniei. Fosta resedinta a regilor polonezi, orasul este unul din putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpului razboaielor mondiale. Centrul vechi istoric din Cracovia a fost inscris in anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO: Piata Principala - una dintre cele mai mari piete medievale din lume, aflata in mijlocul orasului vechi, plina de biserici, restaurante si baruri. Admiram tarabele renascentiste ce anima centrul vechi si Biserica Sfanta Maria - o constructie gotica cu 2 turnuri ce detine unul dintre cele mai mari altare de lemn din Europa, Poarta Floriana si Fortareata Barbakan - o frumoasa constructie ce dateaza din sec. al XV-lea si este astazi unul din simbolurile orasului. Alaturi de fortareata Barbakan şi poarta Floriana, putem admira si trei turnuri: la est, Baszta Pasamonikow (tunul ceaprazarilor), la mijloc, Baszta Stolarzy (turnul tamplarilor) si la vest Baszta Ciesielska (turnul dulgherilor). Cazare in Cracovia.

Ziua 3| 19 august 2018: Cracovia – Czestochowa – Varsovia (380 km) Mic dejun. Ne indreptam spre Czestochowa, orașul care gazduiește Mănăstirea Jasna Gora ridicată în secolul al XIV-lea care atrage mii de pelerini din întreaga lume în fiecare an. În mănăstire vom putea admira celebra icoană a Madonei Negre, despre care se spune că este făcătoare de minuni. Calatorim spre capitala si cel mai mare oras al Poloniei - Varsovia. Desi trecutul zbuciumat a lasat urme adanci in istoria ei, capitala a renascut de fiecare data din propria-i cenusa, precum legendara pasare Pheonix. Chiar daca majoritatea cladirilor sunt relativ noi, centrul istoric a fost cu grija reconstituit dupa planurile originale si picturile din sec. XVII si XVIII. Tur de oras panoramic si pietonal cu ghid: Palatul Culturii si al Stiintei - cea mai inalta structura a orasului, devenita de asemenea si simbol, Drumul Regal - un traseu simbolic intre Castelul regal si Palatul Wilanow bifand de asemenea si arterele cele mai importante ale centrului istoric, Fortareata si Palatul Lazienki - numit de asemenea si Palatul pe Apa, resedinta ultimului rege al Poloniei. Cazare în Varsovia.

Ziua 4| 20 august 2018: Varsovia – Poznan – Berlin (590km) Mic dejun. Ne luam la revedere de la impunatoarea Varsovie si ne indreptam spre Poznan, unul dintre cele mai vechi orase ale Poloniei. Piata, a treia ca marime se afla in inima orasului si adaposteste Vechea Primărie, Vechea Casă de Cântărire a Mărfii, Muzeul Militar Wielkopolska, Muzeul dedicat revoltei Polonia Mare, si Fosta Cancelarie a orașului. Frumusetea acestei piete este data si de fantanile zeitei Proserpina, Neptun si Apolo precum si de Statuia Sf. Ioan Nepomucene. Dupa-amiaza parasim Polonia pentru a ne indrepta spre Berlin, capitala Germaniei. Sosire in cursul serii. Cazare în Berlin.

Ziua 5| 21 august 2018: Berlin - vizitare Mic dejun. Zi dedicata vizitarii Berlinului, o capitala fibranta, cu traditii aparte, mancaruri delicioase si, desigur, bere foarte buna. Incepem turul cu Bulevardul Regal Unter den Linden, apoi cea mai frumoasa piata din oras – Gendarmenmarkt, apoi pasim pe langa unul din simbolurile orasului Poarta Brandenburg pentru a ne deplasa spre Reichstag, cladire care gazduieste parlamentul german. In Alexanderplatz vom face pauza de masa, ramanand ca, doritorii, sa viziteze impreuna cu ghidul Turnul de Televiziune si Zidul Berlinului. Timp liber la dispozitia turistilor pentru Muzeul Pergamon sau Palatul Charlottenburg frumos decorat in stil Baroc. Cazare în Berlin.

Ziua 6| 22 august 2018: Berlin – Potsdam – Berlin Mic dejun. Opțional, putem face o excursie la Potsdam (15 euro), capitala landului Brandenburg. Vom vedea Palatul Sanssouci, fost Palat de Vara al Regelui Prusiei, Frederick cel Mare și parcul care îl înconjoară, de o frumusețe rară. Grădinile terasate, fântânile arteziene și statuile superbe i-au adus locului meritul de a face parte din Patrimoniul UNESCO. Dupa-amiaza revenim in capitala si timp liber la dispozitia turistilor pentru Parcul Tiergarteng, cel mai popular din Berlin, in interiorul caruia gasim si faimoasa Gradina Zoo, cea mai veche din Germania. Cazare în Berlin.

Ziua 7| 23 august 2018: Berlin – Dresda – Praga (360km) Mic dejun. Pornim din nou la drum si ne indreptam spre Dresda, capitala culturala a Saxoniei, complet refacuta dupa bombardamentele din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial. Mergem în Theaterplatz unde ne întâlnim cu unul din aceste monumente restaurate. Casa Operei Semper gazduiește astăzi una dintre cele mai renumite orchestre din lume, Orchestra de Stat din Dresda. În periplul nostru, încercăm să acoperim cât mai multe obiective. Complexul muzeal Zwinger în stil baroc, cu mai multe galerii și pavilioane de expoziție; Rezidenzschloss, palatul regal cu al sau turn de 100 m, Hausmannsturm; Superbele terase și grădini Bruhlsche Terasse, loc de promenada pentru localnici; Kreuzkirche, o catedrală superbă în care cântă corul de băieți Dresden Kreuzchor, cunoscut în toată lumea. Timp liber pe Prager Strasse, inima comercială a Dresdei. Dupa-amiaza calatorim spre Praga, unde facem un scurt tur de oras si poposim la hotel. Cazare în Praga.

Ziua 8| 24 august 2018: Praga - vizitare Mic dejun. Zi dedicata capitalei, orasul turnurilor si a celei mai gustoase beri din lume. Mergem la Catedrala St. Vitus, un simbol al orasului, a carei constructie a durat circa 600 de ani, apoi in imediata apropiere Castelul Praga, cel mai mare castel din lume, inalt de 570 m. Ne plimbam pe extraordinarul Pod Carol cu ale sale statuiete, cel mai romantic loc din capitala si promenada localnicilor. Traversam podul si ne indreptam in Piata Orasului Vechi cu Turnul cu Ceas, situat la Primarie. Ne pierdem printre stradutele imbinate in stilurile baroc, gotic, art nouveau si rococo, degustam din mancarurile traditionale si, neaparat, alaturi de berea pragheza. Seara, optional, cina cu program folcloric si muzica traditionala. Tarif: 30 Euro/persoana,minim 25 de platitori, transfer inclus. Cazare în Praga.

Ziua 9| 25 august 2018: Praga – Bratislava – Budapesta (520km) Mic dejun. Ne luam ramas bun de la Orasul de aur si ne indreptam spre capitala Slovaciei. In Bratislava se viziteaza Biserica Incoronarii Mariei Terezia (Coroana Imperiului Austro-Ungar), centrul istoric, faleza Dunarii. Dupa pranz si o cafea servita in centrul istoric, suntem pregatiti de drumul spre Budapesta, capitala Ungariei pe care o vom admira cu un tur de autocar: Parlamentul, Basilica Sf. Ştefan, Podul cu Lanţuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas. Spre seara, te invitam la o minunata plimbare pe Dunare, o croaziera care ne dezvaluie principalele obiective ale Budapestei frumos luminate si in timpul careia putem servi cina si ciocni un pahar de vin. Cazare în Budapesta.

Ziua 10| 26 august 2018: Budapesta – Bacau (860km) Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre tara, pe acelasi traseu. Sosire in Bacau seara, in functie de formalitatile vamale.


SERVICII INCLUSE:

 ghid/conducator grup din partea agentiei;

 Transport cu autocar clasificat;

 Tururi de oras: Kosice, Cracovia, Varsovia, Poznan, Berlin, Dresda, Praga, Bratislava si Budapesta;

 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Kosice;

 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Cracovia;

 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Varsovia;

 3 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* in Berlin;

 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* in Praga;

 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* in Budapesta.

SERVICII NEINCLUSE:

 Excursii optionale: Potsdam, Croaziera cu cina Budapesta, Cina cu program folcloric Praga;

 Intrarile la obiectivele turistice, inclusiv in excursiile optionale, inclusiv ghizii locali, alte taxe si cheltuieli personale;

 asigurare medicala si asigurarea storno ;

 transport local cu mijloacele de transport in comun;

 Taxe de intrare orase si taxe hoteliere (se achita de turisti la receptie)

 Transport local cu mijloace de transport in comun;


OPTIONALE:

 Cina cu program folcloric Praga 30 euro;

 Excursie Postdam 15 euro;

 Croaziera pe Dunare cu cina inclusa 30 euro;

SUPLIMENTE SI REDUCERI:

 245 euro supliment single;

 90 euro reducere copil 2-12 ani in camera cu doi adulti.

La inscriere se achita minim 200 euro/pers. 

Grup minim: 40 de platitori (pentru mai putini turisti, tariful se recalculeaza)

-Pentru grup 39-35 pax, pretul se majoreaza cu 20 euro/pers;

-Pentru grup 34-30 pax, pretul se majoreaza cu 30 euro/pers;

-Pentru grup 34-30 pax, pretul se majoreaza cu 37 euro/pers;

Anularea programului din cauza nerealizarii numarului minim de turisti mentionati in oferta ( anexa la Contract) se anunta turistului cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Conditii financiare:

TERMENE DE PLATA-OFERTA STANDARD:

- 30% din pretul pachetului turistic;

- 70% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii; 

Informatii utile inainte de calatorie:

1.Pentru calatorie este necesara carte de identitate sau pasaport, valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

2. Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport/carte de identitate, vize, adeverinta medicala.

3. Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.

4. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

5. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.

6. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie.

7. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

8. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

9. Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.

10. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.

11. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

12. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare.

13. Grup minim 40 de persoane platitoare. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice inaintea plecarii.

14. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

15. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.

Calatorie placuta!web-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web