CIRCUIT TRANSALPINA SI BANAT, Data de plecare: 12 - 16 septembrie 2018, 4 nopti/ 5 zile,Tarif:835 lei / persoana in camera dubla


CIRCUIT TRANSALPINA SI BANAT, Data de plecare: 12 - 16 septembrie 2018, 4 nopti/ 5 zile,Tarif:835 lei / persoana in camera dubla
Pret: 835 lei / persoana in camera dubla
Destinatie: ROMANIA
Data: 12 - 16 septembrie 2018

Curs valutar azi

CIRCUIT TRANSALPINA SI BANAT

Tarif: 835 lei / persoana in camera dubla


 Plecare din: Iasi


Transport: Autocar


Perioada de plecare: 

 


12 - 16 septembrie 2018, 4 nopti/ 5 zile


Ce vizitam?


Salina Praid, Transalpina, Pestera Muierilor, Ansamblul Monumental "Calea Eroilor" - operele lui Constantin Brancusi din Tg. Jiu, Podul lui Dumnezeu, Baile Herculane, Cazanele Dunarii, Cascada Bigar, Castelul Huniazilor, Manastirea Prislop

 

Ziua 1 – 12 septembrie | Iași – Praid – Alba Iulia

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Traseul are următorul itinerariu: Iași – Piatra Neamț – Praid – Alba Iulia. Ajungem în Praid și vom vizita unul din zăcămintele de sare din Transivlania, Salina Praid. Continuăm călătoria către Alba Iulia. Cazare la hotel Mariss 3* sau similar.

Ziua 2 – 13 septembrie | Alba Iulia – Transalpina - Rânca

Mic dejun. Plecăm către Transalpina, o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali care este cea mai înaltă șosea din România. Traseul are o lungime de 148 km și a fost inaugurat în 1938 de Regele Carol al II-lea. Cazare la hotel Taverna Olteanului 3* sau similar în Rânca.

Ziua 3 –  14 septembrie  | Rânca – Tg. Jiu – Băile Herculane

După micul dejun, ne îndreptăm către Peștera Muierilor. Adevăratele atracții ale peșterii sunt Domul Mic, care are un aspect asemănător unei cupole gotice format prin precipitarea milenara a calcitei. Celelalte încaperi sunt Sala Altaurlui, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare și imaginea Stâncii Însângerate denumită datorită scurgerilor oxidului de fier. În Cupola înaltă de 17 m întâlnim o colonie de lilieci. Continuăm excursia către Tg. Jiu unde vom admira faimoasele opere ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” ce aparțin lui Constantin Brâncuși. Ultimul obiectiv înainte de cazare este Podul lui Dumnezeu, care este unicul pasaj natural rutier funcțional la nivel național, traversat de DJ 670, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa (30 m. lungime, 13 m. lățime, 22 m înălțime și 9 m. grosime), singurul din lume deschis traficului rutier (inclusiv de mare tonaj). Ca alcătuire petrografică prezintă o structură masivă de calcare stratificate în bancuri de 1-2 metri, arcada din aval aflându-se într-o stare de conservare mult mai bună decât cea din amonte. Cazare în Băile Herculane la hotel Holiday Maria 3* sau similar.

Ziua 4 – 15 septembrie | Băile Herculane – Cazanele Dunării – Cascada Bigar – Hunedoara

Mic dejun. După servirea micului dejun, vom face o croazieră pe Dunare unde vom vedea Basorelieful ce îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, ce este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri și istoricul Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 - 2004. În timpul croazierii vom mai vedea și Cazanele Dunarii cât și Portile de Fier. În continuare, ne deplasăm către Cascada Bigăr, care în anul 2013, a fost considerată cea mai impresionantă cascadă din lume de către site-ul american „The world Geography”. Cazare în Hunedoara la hotel Rusca 3* sau similar.

Ziua 5 –16 septembrie | Hunedoara – Hațeg - Iași

Mic dejun. Înainte de plecarea spre casă, facem o vizită la Mănăstirea Prislop, la mormântul lui Arsenie Boca și la Castelul Corvinilor. Numit și Castelul Huniazilor, a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlasti. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu tiglă policroma. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu. Plecare spre Iași.

   Adult în camera dublă                  835 lei         
   Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar                  750 lei
   Adult în cameră single                1035 lei
   Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră                  585 lei
   

Servicii incluse:

- 4 nopți de cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun

- Croazieră pe Dunăre ~ 3 - 4 ore

- Transport autocar

- însoțitor de grup

Servicii neincluse:

- Intrările la obiectivele turistice

Termene de plata pentru plecarea din 12 septembrie

30% din pretul pachetului turistic la inscriere
70% din pretul pachetului turistic pana la 05.08.2018

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.

Calatorie placuta!web-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web