City Break Lisabona – Porto Exploratori si delicii lusitane, Data de plecare:18.10 – 23.10.2018 (5 nopti / 6 zile), Tarif: 589 €/persoana


City Break Lisabona – Porto Exploratori si delicii lusitane, Data de plecare:18.10 – 23.10.2018 (5 nopti / 6 zile), Tarif: 589 €/persoana
Pret: 589 €/persoana
Destinatie: Portugalia
Data: 18.10 – 23.10.2018

Curs valutar azi

 

City Break Lisabona – Porto Exploratori si delicii lusitane

Program:

Ziua 1| 18 oct 2018: INTALNIRE LA AEROPORT OTOPENI: BUCURESTI – LISABONA Intalnire dis-de-dimineata la aeroportul Otopeni (orele 05:00), pentru zborul companiei TAP Portugal 07:00. Odata ajunsi pe taram lusitan, ne imbarcam in autocar pentru tur de oras Lisabona. Trecem pe langa Parlament si facem un scurt popas la Basilica Estrela, unde este inmormantata regina Maria I, ctitora bisericii. Continuam turul cu Panteonul Lisabonei, un simbol al orasului si o bijuterie arhitecturala, Manastirea Sao Vicente, unde se afla locul de veci al Casei Regale de Braganza si turnul din cartierul Belem. Incheiem programul cu Piata Comertului cu al sau Arc de Triumf si cartierul Baixa, cel mai elegant cartier lusitan, zona de shopping si restaurante. Timp liber pe Rua Augusta. Spre seara ne indreptam spre hotel pentru cazare. Cazare Lisabona.

Ziua 2| 19 oct 2018: LISABONA – ZI LIBERA Mic dejun. Astazi avem o zi la dispozitia noastra sa ne bucuram de frumoasa Lisabona. Ne indreptam dimineta spre Castelul Sao Jorge, unul maur, de unde avem o panorama asupra intregului oras si a Estuarului. Castel vizitat si de Vasco da Gama in desele intalniri cu Regele Manuel, acesta servea ca cetate medievala de paza, formata din 18 turnuri. Ne deplasam dupa spre Parco de Nacoes (Parcul Natiunilor) cu Oceanarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume si spectaculoasa Gara Oriente. Dupa-amiaza timp liber la dispozitia turistilor pentru a gusta din deliciile capitalei in cartierul Alfama: cafeaua una bica si desertul traditional pastel de nata. Cazare Lisabona.

Ziua 3| 20 oct 2018: LISABONA – CASCAIS – ESTORIL – SINTRA – CABO DA ROCA Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie in Lisabona sau opţional (35 euro), excursie în renumitele staţiuni de pe malul Atlanticului, Cascais şi Estoril. Dupa-amiaza, excursia optionala continua spre Sintra, un orasel de un pitoresc aparte intrat in Patrimoniul UNESCO datorita elegantelor palate construite aici (inclusive resedinta de vara a fostei case regale), apoi deplasare spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei Continentale. Întoarcere in Lisabona. Cazare Lisabona.

Ziua 4| 21 oct 2018: LISABONA - EVORA Mic dejun. Timp liber la dispozitie în Lisabona sau opţional (25 euro), excursie spre Evora. Traversând podul Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, ajungem in Evora, orăşel medieval din patrimoniul UNESCO, unde admirăm Capela dos Ossos din Biserica S. Francisco, Apeductul unic prin cladirile construite intre arcadele sale, Termele romane si Templul Dianei, datand din sec. I, precum si catedrala romanica din sec. XII. Servim pranzul inconjurati de peisaj mediteranean si ne intoarcem in Lisabona, unde ne bucuram de ultima seara pe bulevardele pietonale ale capitalei. Cazare Lisabona.

Ziua 5| 22 oct 2018: LISABONA – COIMBRA – PORTO Mic dejun. Ne luam la revedere de la Lisabona si calatorim spre Coimbra unde vedem străzi cu iz antic, piețe și piațete publice de o armonie incredibilă. Admiram Vechea Universitate (Velha Universidade). Dupa-amiaza poposim in Porto, orasul vinului, situat in celebra regiune Alto Douro. Al doilea ca mărime din Portugalia, Porto este foarte diferit de experiența pe care o oferă Lisabona. Situat la gura râului Douro, Porto are și privilegiul deschiderii la apă, cartierul Ribeira. UNESCO a inclus orașul pe lista Patrimoniului Mondial și datorită clădirilor neoclasice reprezentative pentru acest curent. Avem de vizitat locuri pline de istorie, promenade magnifice și superbe biserici în stil baroc. De reținut sunt Torre dos Clérigos și impozanta Sé, catedrala orașului libraria Lello y Ermao, Bisericile Carmo si Carmelita cu faţade impodobite cu azulejos in alb si albastru. O altă construcție reprezentativă pentru Porto este podul metalic Ponte Dom Luís I. Acesta leagă Porto de Vila Nova de Gaia. O plimbare lejeră pe Ribeira ne face să simțim istoria prin toți porii pentru că ai, efectiv, senzația că te-ai întors în timp. Cazare Porto.

Ziua 6| 23 oct 2018: PORTO – LISABONA – BUCURESTI Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor dupa ce lasam bagajele la receptia hotelului. Ne plimbam printre stradutele orasului si ne bucuram de deliciile lusitane. In jurul orelor 18 ne intalnim la hotel pentru imbarcarea in autocarul care ne va conduce la aeroport. Decolam din Lisabona la orele 00:15.

SERVICII INCLUSE:

 Tururi de oras Lisabona, Coimbra si Porto;

 Bilete avion compania TAP Portugal, bagaje 20 kg la cala si 7 kg de mana;

 Deplasare Lisabona Coimbra – Porto;

 4 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* Lisabona;

 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Porto;

 Asistenţă turistică din partea agenţiei;

 Ghid insotitor vorbitor de limba romana.

SERVICII NEINCLUSE:

  Taxele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice si nici ghizii pentru acestea;

 Excursiile optionale: Evora – 25 euro/pax si Cascais – Estoril – Sintra – Cabo da Roca – 35 euro/pers.;

 Recomandăm Asigurare medicală (indiferent de vârstă) + Asigurare Storno (indiferent de vârstă);

 Intrările la obiectivele turistice;

 Taxele de oras la cazari pe teritoriul Portugaliei: aprox 1 euro/per/noapte;

 Alte servicii decat cele mentionate în programul excursiei.

SUPLIMENTE SI REDUCERI:

 210 euro supliment single

 80 euro reducere copil 2-12 ani in camera cu doi adulti.

Grup minim: 30 de platitori (pentru mai putini turisti, tariful se recalculeaza).

Informatii utile inainte de calatorie:

1. Pentru calatorie este necesara carte de identitate sau pasaport, valabile 6 luni de la data intoarcerii in tara.

2. Este responsabilitatea turistului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport/carte de identitate, vize, adeverinta medicala.

3. Turistii se obliga sa respecte prevederile tarilor tranzitate, referitoare la documentele de intrare / iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Agentia de turism organizatoare nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care un turist nu respecta prevederile mai sus mentionate.

4. Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.In declaratia notariala se specifica si perioada excursiei. Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte. Detalii pe www.politiadefrontiera.ro.

5. Agentia de turism nu este raspunzatoare in cazurile de forta majora sau in unele imprejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite, etc., nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate.

6. Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale, ce nu depund de agentie.

7. Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic datorita conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a vamilor sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

8. Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup. În unele oraşe de pe traseu, autorităţile locale pot solicita o taxă de genul taxei de staţiune. Aceasta se va achita de către turişti la recepţia hotelurilor.

9. Copiii beneficiază de reducere pt. cazare în cameră cu doi adulţi. Nu se acorda reduceri pentru al treilea adult in camera.

10. Tariful pentru excursiile opţionale este orientativ, acesta fiind valabil la data publicării programului In pretul excursiei nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate, daca nu este precizat altfel.

11. Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.

12. Aşezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, conform diagrama de imbarcare.

13. Grup minim 40 de persoane platitoare. Anularea excursiei datorita nerealizarii grupului minim implica informarea turistului cu cel putin 20 zile calendaristice inaintea plecarii.

14. Se recomanda ca la inscrierea in excursie sa se incheie asigurare medicala pentru calatorii in strainatate si/sau asigurarea facultativa storno, care presupune rambursarea de catre asigurator a sumelor avansate in cazul retragerii din anumite motive specificate in polita de asigurare.

15. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor, asezamintelor de cult etc. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, ghidajul cu ghizi autorizati locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, putand fi posibil doar daca grupul de turisti consimte la angajarea acestora. Vizitarea muzeelor, datorita intereselor si gusturilor diferite ale turistilor, se face individual, cu stabilirea in prealabil de catre ghid a locului si orei de intalnire cu grupul. Anumite obiective turistice incluse in program pot sa-si modifice orarul de vizitare fara instiintare prealabila.web-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web