de inlocuit


de inlocuit
Pret: 595 euro / persoana
Destinatie: Israel
Data: 23.12-27.12.2016

Curs valutar azi

ZBOR CU AVIONUL DIN IASI - Sarbatoarea Nasterii Domnului in Tara Sfanta

 

23 - 27 Decembrie 2016

595 euro / persoana

Servicii incluse: 

  • transport avion Iasi – Tel Aviv - Iasi, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare,
  • 4 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel si Egipt; conform clasificarii europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor,
  • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cina, iesire cu mic dejun),
  • taxe de intrare la obiectivele din program,
  • transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
  • preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana.

Nu sunt incluse in pret: 

  • tips Israel: 25 Euro; cheltuieli personale; masa de prânz;
  • Iesirea noaptea – deplasare cu autocarul la Sf. Liturghie la Sfantul Mormant – 10 euro/ persoana, taxi Sf. Sava – 5 euro, 1 $ - intrare in perimetrul Bisericii Inaltarii Domnului pe Muntele Eleon (proprietate musulmana in prezent)
  • Asigurarea medicală de calatorie.

Reduceri si suplimente: 

- Supliment camera single (170.00 EUR)

Program: 

Ziua 1: Vineri 23 decembrie 2016

Intalnirea grupului la aeroportul international din Iasi la ora 11:00 si pregatirea pentru formalitatile de imbarcare. Deplasare din Iasi la ora 13:20 cu avionul pe ruta Iasi - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 16:15. Primul popas duhovnicesc in Tara Sfanta este in localitatea Tel Aviv – Jafo(localitatea istorica Iope) unde ne vom inchina in Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavril. In functie de timp, inchinare la Sf. Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem

 

Ziua 2: Sambata 24 decembrie 2016

Mic dejun.

Mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Betleem, acum paraclis in cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii(opţional). Ne alaturam pastorilor si primim vestea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului in pestera unde s-a nascut Mesia. Ne intoarcem la Ierusalim si mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc si vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest. Inchinare la Sf. Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem.

Ora 00:00 dimineata plecare catre Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormant (optional).

Ziua 3: Duminica 25 decembrie 2016

Mic dejun.

Poposim pe Muntele Eleon - Muntele Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom inchina in Mănăstirea rusească ce adaposteste locul aflarii Capului Sf. Ioan Botezatorul.(In functie de timp se poate merge – optional - in Biserica octogonala ctitorie a Sfintei Imparatese Elena - locul real al Inaltarii Mantuitorului – acum sub autoritate musulmana – intrarea 1€/ persoana). Ne indreptam spre Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica rugaciunii Mantuitorului Iisus Hristos din Gradina Ghetsimani) şi Biserica ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului din Gradina Ghetsimani. Pe traseu se poate opri in functie de timp si la Biserica martirajului Intaiul Mucenic Sf. Arhidiacon Stefan. Continuăm pelerinajul nostru intrand in Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adaposteste locul casei parintilor Maicii Domnului, se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a gasit lemnul Sfintei Cruci şi celelalte paraclise. Timp liber pentru cumparaturi.Spre seara mergem si ne inchinam in Biserica Asezamantului Romanesc de la Ierusalim.

Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem.

 

Ziua 4: Luni 26 decembrie 2016

Mic dejun.

Ne indreptam pasii spre orasul Betania unde vom vizita mormântul Sfântului Lazăr. Ajungem la Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne inchina in Mănăstirea cu hramul Sf.Gheorghe, la moaştele Sf.Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ. Coboram pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos – Betabara si la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume si ne vom inchina in Biserica Aşezământului românesc si Biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vamesul. In functie de timp, scurta oprire la Marea Moartă si inchinare la Sf. Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem

 

Ziua 5: Marti 27 decembrie 2016

Mic dejun.

Mergem si ne inchinam la Sf. Mormant pentru ultima data in acest pelerinaj. Continuăm pelerinajul indreptandu-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul si ne vom inchina in Biserica ridicata pe locul casei Sfintilor Parinti Zaharia si Elisabeta, locul de intalnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan si Izvorul Fecioarei Maria. Poposim in localitatea Lida – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe – ultimul popas duhovnicesc din pelerinajul nostru. Ora 13:30 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 17:15 si aterizare aeroportul international din Iasi la ora 20:15.

 

Notă: In funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.

Condiţii de înscriere: 

Avans 30% din valoarea pelerinajului

Copie carte identitate si pasaport

 web-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web