Pelerinaj in Israel din Iasi 4 zile 550€ 29.09 - 02.10.2014


Pelerinaj in Israel din Iasi 4 zile 550€ 29.09 - 02.10.2014
Pret: 550€
Destinatie: Israel
Data: 29.09 - 02.10.2014

Curs valutar azi
Pelerinaj in Tara Sfanta 
Tel Aviv - Ierusalim - Betleem - Nazaret - Haifa -
550 euro
Loc plecare Iasi,
Tip transport Avion
Nopti cazare 3nopti / 4 zile
Tip masa Demipensiune
Perioada 29/09/2014 - 02/10/2014

Tarif: 550 euro
Grup minim: 35 pers
4 zile / 3 nopti

ZIUA  1 - LUNI
Intalnirea grupului la aeroportul International din Iasi la ora 10:00 si pregatirea pentru formalitatile de imbarcare. Deplasare din Iasi ora 12:15 cu avionul pe ruta Iasi – Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) aterizare la ora  15:20. Primul popas duhovnicesc in Tara Sfanta il facem in orasul Lida – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe unde ne vom inchina in Biserica ce adaposteste mormanul acestuia si o parte din Sfintele sale moaste. Poposim in localitatea Tel Aviv – Jafo(localitatea istorica Iope) unde ne vom inchina in Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavril.
Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem.
ZIUA 2 – MARTI
Mic dejun.
Mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Betleem, acum paraclis in cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii(opţional). Ne alaturam pastorilor si primim vestea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului in pestera unde s-a nascut Mesia. Ne intoarcem la Ierusalim si mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc si vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest. Inchinare la Sf. Mormant. Spre seara mergem si ne inchinam in Biserica Asezamantului Romanesc de la Ierusalim.
Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem.
Ora 00:00 dimineata plecare catre Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormant (optional) – IN FUNCTIE DE PROGRAMUL SF. MORMANT.
ZIUA 3 - MIERCURI
Mic dejun.
Ne indreptam pasii spre orasul Betania unde vom vizita mormântul Sfântului Lazăr. Ajungem la Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne inchina in Mănăstirea cu hramul Sf.Gheorghe, la moaştele Sf.Ioan Iacob Hozevitul sau de la Neamţ. Coboram pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului nostru Iisus Hristos Betabara si la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai vechi oraş din lume si ne vom inchina in Biserica Aşezământului românesc si Biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vamesul. In functie de timp, scurta oprire la Marea Moartă si inchinare la Sf. Mormant.
Cazare şi cină la Hotel 3/ 4* în Betleem
ZIUA  4 - JOI
Mic dejun.
Mergem pe Muntele Eleon - Muntele Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos unde ne vom inchina in Mănăstirea rusească ce adaposteste locul aflarii Capului Sf. Ioan Botezatorul.(In functie de timp se poate merge – optional - in Biserica octogonala ctitorie a Sfintei Imparatese Elena - locul real al Inaltarii Mantuitorului – acum sub autoritate musulmana – intrarea 1$/ persoana). Ne indreptam spre Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica rugaciunii Mantuitorului Iisus Hristos din Gradina Ghetsimani) şi Biserica ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Pe traseu se poate opri in functie de timp si la Biserica martirajului Intaiul Mucenic Sf. Arhidiacon Stefan. Continuăm pelerinajul nostru intrand in Cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Arhidiacon Ştefan, se vizitează Biserica ce adaposteste locul casei parintilor Maicii Domnului, se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Paraclisul Sfintei Elena – locul unde aceasta a gasit lemnul Sfintei Cruci şi celelalte paraclise. Ora 19:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv si ne pregatim pentru formalitatile de imbarcare. Decolare la ora 22:10 si aterizare pe aeroportul international din Iasi la ora 01:25 VINERI DIMINEATA.

 

CADOU cartea "PELERINAJ LA MORMÂNTUL DOMNULUI”
Arhim. Ioanichie Balan

Servicii incluse în preţ:
-transport avion Iasi – Tel Aviv - Iasi, taxe de aeroport, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare,
-3 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel si Egipt; conform clasificarii europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble / triple, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor,
-demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cina, iesire cu mic dejun),
-taxe de intrare la obiectivele din program,
-transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,
-preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana.   

 
Nu sunt incluse în preţ:
-bacsis Israel: 25 Euro; cheltuieli personale; masa de prânz;
-Iesirea noaptea – deplasare cu autocarul la Sf. Liturghie la Sfantul Mormant – 10 euro/ persoana, taxi Sf. Sava – 5 euro, 1 $ - intrare in perimetrul Bisericii Inaltarii Domnului pe Muntele Eleon (proprietate musulmana in prezent)
-Asigurarea medicală de calatorie.      

Notă: In funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.web-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web