Sarbatoarea Schimbarii la fata a Mantuitorului pe muntele Tabor Pelerinaj în Tara Sfanta ZBOR DIRECT DIN IASI 18.08 - 25.08.2015 750 euro/persoana


Sarbatoarea Schimbarii la fata a Mantuitorului pe muntele Tabor Pelerinaj în Tara Sfanta ZBOR DIRECT DIN IASI 18.08 - 25.08.2015 750 euro/persoana
Pret: 750 euro/persoana
Destinatie: Israel
Data: 18.08 - 25.08.2015

Curs valutar azi

Sarbatoarea Schimbarii la fata a Mantuitorului pe muntele Tabor

Pelerinaj în Tara Sfanta

 ZBOR DIRECT DIN IASI

18 – 25 AUGUST 2015
 

8 ZILE/ 7 NOPTI

 

ZIUA  1 – MARTI, 18 AUGUST 2015

Intalnirea grupului la aeroportul international din Iasi la ora 04:30 si pregatirea pentru formalitatile de inbarcare. Deplasare din Iasi la ora 06:45 cu avionul pe ruta Iasi - Tel Aviv (aeroport Ben Gurion) cu aterizare la ora 09:50. Primul popas duhovnicesc in Tara Sfanta este in localitatea Haifa, port la Marea Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Ne inchinam in Biserica Stella Maris (Steaua Mării), ce are altarul deasupra peşterii sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Grădinilor etajate Bahai – privire din exterior. Vizită în satul Cana Galileii, la Biserica situată pe locul unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos a savarsit prima minune în Galileea - minunea preschimbării apei în vin. In oraşul Nazaret ne vom inchina in Biserica situată în preajma izvorului Buna Vestire, biserică pictată de fraţii Moroşanu (români), în anul 1977 si in Biserica Bunei-Vestiri a Maicii Domnului, construită pe locul casei Maicii Domnului şi a Dreptului Iosif.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* in Tiberias.

Ora 22:00 – plecam din hotel si echipati cu lanterne si incaltaminte adecvata, ne indreptam spre muntele Tabor (pe care il urcam pe jos), Muntele Schimbarii la Fata a Domnului nostru Iisus Hristos, pentru a participa la Sfanta Liturghie la Biserica greaca ortodoxa si la minunea coborarii norului deasupra muntelui (una din cele trei minuni care se savarsesc an de an in Tara Sfanta spre intarirea credintei crestine - alaturi de minunea Venirii Sfintei Lumini la Ierusalim in Sambata Patimilor si de intoarcerea Iordanului inapoi la sarbatoarea Bobotezei).

ZIUA  2 - MIERCURI, 19 AUGUST 2015 

Muntele Tabor (muntele Schimbării la Faţă al Mântuitorului Hristos) - Mănăstirea cu Biserica Schimbării la Faţă. Mergem pe Muntele Fericirilor, Capernaum – oraşul Domnului nostru Iisus Hristos, unde se vor vizita Biserica ortodoxă greacă cu hramul Sfinţii Apostoli, situl arheologic al vechiului oraş Capernaum unde se afla casa soacrei Sfântului Petru şi sinagoga oraşului. Biserica din regiunea celor şapte izvoare denumită Tabgha - locul unde s-a săvârşit minunea înmulţirii celor cinci pâini şi doi peşti. Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii (opţional).

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA  3 - JOI, 20 AUGUST 2015

Mic dejun.

Mergem pe urmele Magilor de la Rasarit si ne inchinam in pestera unde au poposit acestia dupa ce au plecat de la Betleem, acum paraclis in cadrul Mănăstirii Sf. Teodosie. Ne vom deplasa cu microbuze arabe, până la Mănăstirea Sf. Sava din pustiul Iudeii(opţional). Ne alaturam pastorilor si primim vestea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos la Biserica greacă - Câmpul păstorilor, mergem apoi la Betleem unde ne vom închina în Biserica Naşterii Domnului in pestera unde s-a nascut Mesia. Ne inchinam in Biserica romano-catolica Sf. Ecaterina ce adaposteste chilia Fericitului Ieronim, cel ce a tradus versiunea Bibliei – Vulgata in limba latina vulgara sau populara. Ne intoarcem la Ierusalim pentru a ne inchina la Sfantul Mormant. Timp liber pentru cumparaturi.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA  4 - VINERI, 21 AUGUST 2015

Mic dejun.

Vom poposi pe Muntele Măslinilor si ne vom inchinain  Mănăstirea rusească de pe Muntele Înălţării – Eleon, Biserica Dominus Flevit (Domnul a plâns); Grădina Ghetsimani, cu Biserica Tuturor Naţiunilor (sau Biserica Patimilor lui Iisus) şi Biserica ce adaposteste mormantul Maicii Domnului din Gradina Getsimani. Continuăm pelerinajul nostru intrand in Cetatea Ierusalimului prin poarta Sf.Arhidiacon Ştefan; se vizitează casa Maicii Domnului si scăldătoarea Vitezda; se parcurge Via Dolorosa sau Drumul Crucii, cu cele 14 opriri, Biserica Sfântului Mormânt, Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt şi toate paraclisele. Timp liber pentru cumparaturi.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

ZIUA  5 - SAMBATA, 22 AUGUST 2015

Mic dejun.

Calatorim in orasul Betania si mergem la mormântul Sfântului Lazăr. Ne indreptam spre Hozeva, prin Wady Kelt pentru a ne inchina in Mănăstirea Sfântul Gheorghe, la moaştele Sf. Ioan Iacob de la Neamţ (Hozevitul). Continuăm pelerinajul nostru pe Valea Iordanului unde vom vizita regiunea Betabara, locul real al Botezului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, apoi vom merge la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Ne îndreptăm spre oraşul Ierihon – cel mai  vechi oraş din lume, unde vom vedea biserica greacă de pe Muntele Ispitirii, Aşezământul românesc din orasul Ierihon si biserica greacă – ortodoxă unde se află Sicomorul lui Zaheu Vamesul. In functie de timp, scurta oprire la Marea Moartă si inchinare la Sf. Mormant.

Ora 00:00 dimineata plecare catre Cetatea Ierusalimului pentru participare la Sf. Liturghie la Sf. Mormant (optional).

ZIUA  6 - DUMINICA,  23 AUGUST 2015

Mic dejun.

Participare la Sf. Liturghie la Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Ne intoarcem in Sfanta Cetate Ierusalim si mergem pe Muntele Sion unde ne vom închina în Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taină şi vom vizita mormântul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean apoi pe cel evreiesc si vizităm Zidul Plângerii sau Zidul de Vest, apoi mergem sa ne inchinam la Sfantul Mormant.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA  7 - LUNI, 24 AUGUST 2015

Mic dejun.

Continuăm pelerinajul indreptandu-ne spre localitatea Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul si ne vom inchina in Biserica ridicata pe locul casei lui Zaharia si Elisabeta, vizitarea locului de intalnire a Maicii Domnului cu Elisabeta, mama Sf. Ioan,  Izvorul Fecioarei Maria. Ne inchinam la moastele Sf. Gheorghe in Biserica greaca ortodoxa din Lida – patria Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. In localitatea Tel Aviv – Jafo(localitatea istorica Iope) ne vom inchina in Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail şi Gavril. Ne deplasam spre Oraşul Ierusalim si mergem sa ne inchinam la Sfantul Mormant pentru ultima data in acest pelerinaj.

Cazare şi cină la Hotel 3*/4* în Betleem.

 

ZIUA  8 - MARTI, 25 AUGUST 2015

Mic dejun.

Ora 07:00 mergem spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:50 si aterizare aeroportul international din Iasi la ora 14:05.

 

TARIF: 750 EURO/ persoană (loc în cameră dublă)

 

 

Servicii incluse în preţ:

-    transport avion Iasi – Tel Aviv - Iasi, taxe de aeroport, taxele de viza, asistenţă în aeroport la sosire şi plecare, 7 nopţi cazare la hoteluri de 3/4*(categoria de stea este valabilă şi aferentă pentru Israel si Egipt; conform clasificarii europene hotelurile sunt de 2/3*), conform programului, în camere duble, cu aer condiţionat, baie, telefon, televizor, demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cina, iesire cu mic dejun), taxe de intrare la obiectivele din program, transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,

-    preot însoţitor/ghid local vorbitor de limba romana din partea Centrului de Pelerinaj.

 

Nu sunt incluse în preţ:

- tips Israel: 25 Euro; cheltuieli personale;                                                                               

- masa de prânz; Mănăstirea Sf. Sava – 5 Euro/persoană; Plimbare cu vaporul pe Marea Galileii - 10 euro/ persoana

- Iesirea noaptea la Sf. Liturghie – 10 euro/ persoana Asigurarea medicală

- Transportul cu autocarul catre aeroportul Ototpeni.   

 

Notă: In funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program.web-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web