Pelerinaj in Ucraina - CRIMEEA - 01/09/2014 - 07/09/2014 ; 12/05/2014 - 18/05/2014, 350 Euro


Pelerinaj in Ucraina - CRIMEEA - 01/09/2014 - 07/09/2014 ; 12/05/2014 - 18/05/2014, 350 Euro
Pret: 350 Euro
Destinatie: Ucraina
Data: 01/09/2014 - 07/09/2014 ; 12/05/2014 - 18/05/2014

Curs valutar azi

 

 

Pelerinaj In Ucraina - CRIMEEA  

Kiev - Odesa

Loc plecare Iasi,
Tip transport Autocar
Nopti cazare 5nopti / 6 zile
Tip masa Mic dejun
Perioada

01/09/2014 - 07/09/2014

12/05/2014 - 18/05/2014

 

TARIF: 350 Euro / persoana
Grup minim: 40 persoane


Ziua 1 
Deplasare din Iaşi ora ora 17.00 (de lângă Catedrala Mitropolitană) spre Odesa pe ruta Chişinău. 
Cazare la hotel 3* în Odesa.

Ziua 2 
Mic dejun
Sosire in Simferopol Capitala Republicii Autonome Crimea cazare la hotel si timp liber.
Începem pelerinajul cu vizitarea catedralei Sfanta Treime unde se găsesc moaştele Sfantului Ierarh LUCA (1877–1961) – chirurg genial, cercetător de renume mondial, profesor universitar, hirotonit în treapta de  arhiereu în timpul terorii bolşevice, plăteşte pentru „îndrazneala” de a fi creştin cu 11 ani de închisoare şi exil în Siberia, cu sărăcie, lipsuri şi marginalizare. Dragostea cu care a salvat viaţa a mii de pacienţi şi curajul cu care a propovăduit adevărul ortodoxiei, oferă o extraordinară lecţie de slujire şi jertfă, un exemplu pentru medicii creştini. Catedrala Sfintilor Apostoli Petru si Pavel unde se găsesc moaştele Sfantului Ierarh GURIE (†1882). 
Cazare la hotel 3* în Simferopol

Ziua 3 
Mic dejun.
Deplasare spre statiunea turistica Yalta, (aflata in regiunea muntoasă Taurus din nordul Mării Negre), numită de ţarina Ecaterina cea Mare "perla cea mai de seama a Coroanei Imperiale Ruse". În oraşul Yalta, vom vizita Palatul Massandra, Catedrala Sf. Alexandru Nevski. vom vizita reşedinţa de vară a Ţarului Nicolae al II-lea Romanov - Palatul LIVADIA - unul dintre cele mai faimoase locuri de pe coasta de sud a Crimeii. Palatul de culoare albă a fost creat de către arhitectul Nikolae Krasnov în stil renascentist, pentru familia imperială în anul 1911 şi este locul unde s-a desfăşurat conferinţa de pace a celor trei mari puteri reprezentate de către preşedinţii Roosevelt, Churchill şi Stalin. Castelul “Cuibul Rândunicilor”, construit pe vârful Aurora în anul 1912 de către Baronul Von Shteingel) În continuare vom vizita Castelul ALUPKA - cunoscut şi ca Palatul Vorontsov - fostul guvernator general al teritoriului Novorossiysk (Noua Rusie) pentru localnici: cel mai exotic "palat - grădina" de pe întreaga coastă a Crimeii, la aproape 16 km de Yalta. Cel care a proiectat palatul a fost arhitectul engelz Edward Blore, acelaşi arhitect care a conceput design-ul unor părţi din palatul Buckingham, palatul St. James şi multe alte clădiri importante din Anglia şi Scoţia. Edward Blore a conceput palatul Alupka fără ca măcar să viziteze locul.  Palatul are un amestec inedit de stiluri arhitecturale foarte diferite; faţada de nord a palatului este construită în stilul gotic englez, aflat în contrast cu faţada din partea sudică, construită în stilul marocan. Dinspre partea de vest, palatul seamănă cu un castel european medieval. 
Opţional ascensiune cu telecabina pe muntele Ay Petri sau Sfantul Petru, până la cota 1214 m., pentru a vedea o spectaculoasa priveliste a litoralului Mării Negre.
Cazare la hotel 3* în Yalta. 

Ziua 4
Mic dejun. 
Deplasare spre Sevastopol şi vom poposi în localitatea Chersones, fostă cetate greacă datând din sec. V î.d.H, pentru a ne închina în biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel ce s-a contruit pe locul unde a fost botezat Sf. cneaz VLADIMIR în anul 988 socotit ca cel care a încreştinat poporul rus. Continuăm pelerinajul spre Mănăstirea Inckerman  construită în piatră deasupra peşterii Sf. Ap. Andrei.  În biserica rupestră din mănăstire se află un paraclis închinat Sf. Ap. Andrei şi reprezintă 
de fapt chiar peştera, în care a locuit Sfântul Apostol şi ucenicii săi; un al doilea paraclis (cel mai mare, în care se slujeşte) este închinat Sf. Clement – papă al Romei, ucenicul Sf. Ap. Petru, exilat de Împăratul Traian la Chersones şi martirizat la anul 99; un al treilea paraclis este închinat Sf. Martin - papă al Romei exilat în anul 655 si care avea să mai trăiască aici doar 103 zile; următorul paraclis – ultimul – este de fapt fosta trapeză de pe vremea Sf. Clement. Se spune că Sf. Clement, boteza în fiecare zi mai mult de cinci sute de oameni dar auzind Împăratul Traian de această convertire masivă la creştinism, a poruncit ca Sf. Clement să fie omorât prin înecare, aşa încât l-au legat de o ancoră şi i-au dat drumul în mare, ca să nu mai găsească creştinii trupul său cel sfânt. Ne îndreptăm spre Bakhchisaray unde vom vizita Cetatea HANILOR TĂTARI (monument al epocii domniei hanilor Crimeii, singurul monument arhitectural care reprezintă cultura tătarilor din Crimeea). Palatul este situat pe malul stâng al râului Churuksu şi ocupă o suprafaţă de 4 hectare. Palatul Han, a fost construit în anul 1532 de către Sahib Giray I, ca reşedinţă principală a dinastiei Giray care o condus Hanatul Crimeii între anii 1428 şi 1783. Palatul este un oraş în miniatură. Până acum au mai rămas două moschei, un cimitir cu două mausolee, un harem, o poartă cu două turnuri, băi şi 14 fântâni. Palatul, în afara faptului că este singura piesă rămasă din arhitectura crimeană tătară, este un monument al patrimoniului UNESCO. Ultimul obiectiv este M-rea Adormirea Maicii Domnului supranumită şi Lavra Crimeii (una din cele mai mari mănăstiri săpate în stâncă). Cazare la hotel 3* în Sevastopol. 

Ziua 5
Mic dejun.
Deplasare spre Odesa. În funcţie de timpul disponibil vom vizita M-rea Maicii Domnului unde se găsesc moaştele Sf. Cuv. KUKŞA şi o parte din moaştele Sf. Ap. ANDREI; M-rea Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul unde se găsesc moaştele Sf. GAVRIL Atonitul; Catedrala Mitropolitană Schimbarea la Faţă unde se găsesc moaştele Sf. Ier. INOCHENTIE  şi pe strada Preobrajevskaya Catedrala Adormirea Maicii Domnului cunoscută ca biserica unde s-au căsătorit CAROL II si Zizi Lambrino în anul 1918. Aici se găsesc moaştele Sf. IONA şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Kasperovskaia. 
Cazare la hotel 3* în Odesa.

Ziua 6
Mic dejun.
Vom vizita câteva puncte atractive: palatul Vorontzov, colonadele greceşti, celebrele trepte Potemkin (cu un număr de aproximativ 192 de trepte) socotite emblema Odesei (dăruite contelui Vorontzov de către soţia sa Elisabeta) care coboară spre portul turistic. Opera, cea mai faimoasa construcţie din Odesa realizată de arhitecţii vienezi în anul 1887, după modelul Operei din Viena. Exteriorul este în formă de potcoavă iar interiorul în stil baroc. 

Ziua 7
În funcție de formalitățile vamale sosire în România.


Servicii incluse:
- transport cu autocar 3* dotat cu aer condiţionat, scaune rabatabile, sistem audio; 
- 2 nopti cazare hotel 3* în Odesa în cameră dublă cu mic dejun;
- 3 nopti cazare hotel 2* - 3* în Crimea în cameră dublă cu mic dejun;
- însoţitor grup (preot) din partea Centrului de Pelerinaj „Sf. Parascheva”- Mitropolia Moldovei şi Bucovinei - Iaşi.

Servicii neincluse:
- excursii opţionale altele decât cele din program;
- asigurarea medicală;
- prânz;
- suplimentul de cină 90 Euro / persoană;
- cheltuieli personale.web-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web