Corsica 2019 - Pe Urmele Lui Napoleon Bonaparte, Plecari: 24.05.2019, 20.09.2019, Tarif: de la 1085 € /persoana/pachet


Corsica 2019 - Pe Urmele Lui Napoleon Bonaparte, Plecari: 24.05.2019, 20.09.2019, Tarif: de la 1085 € /persoana/pachet
Pret: de la 1085 € /persoana/pachet
Destinatie: Grecia
Data: 24.05.2019, 20.09.2019

Curs valutar azi
 • ZIUA 1 | BUCURESTI FLORENTA LIVORNO (93 km)

  Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 17:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Florenta. Decolare la ora 19:30; sosire la ora locala 20:45 in Florenta si transfer cu autocarul la Livorno. Sosire si cazare la hotel Max 4* sau similar in Livorno.

 • ZIUA 2 | TRAVERSARE LIVORNO BASTIA, BASTIA CALVI ILE ROUSSE (135 km)

  Mic dejun la pachet. Dimineata devreme, transfer spre portul din Livorno pentru imbarcare pe feribotul spre Corsica. Transferul intre hotel si port se va realiza cu microbuze de 7 persoane. Feribotul va pleca din portul Livorno la ora 08:00 si va sosi in Bastia, Corsica la ora 12:30, dupa o calatorie de aproximativ 4 ore si jumatate. Dupa sosirea in Bastia, ne vom imbarca in autocar si vom calatori spre orasul Calvi, unul dintre cele mai frumoase orase corsicane. Situat pe malul marii, orasul Calvi ne incanta datorita combinatiei intre plajele sale intinse, tipice pentru statiunile mediteraneene si centrul sau istoric. Dupa sosirea in Calvi vom vizita citadela, simbolul a sase secole de prezenta genoveza in Corsica. Citadela din Calvi care dateaza din sec al XIII-lea este cea mai importanta atractie a orasului; se spune ca in timpul razboiului dintre Anglia si Franta, amiralul Nelson si-a pierdut ochiul in asediul asupra orasului Calvi. Transfer la Ile Rousse unde ne vom caza la hotel Benista 3* sau similar.

 • ZIUA 3 | ILE ROUSSE PORTO AJACCIO (170 km)

  Mic dejun. In aceasta dimineata vom pleca spre Ajaccio, calatorind pe coasta vestica a insulei si admirand frumusetile naturale din aceasta parte a insulei. O insula muntoasa prin excelenta, Corsica are de oferit multe peisaje de neuitat, iar in drum spre Ajaccio vom traversa pasul Marsolino, valea raului Fango, golful Girolata si pasul Col de la Croix. Vom trece si pe langa coasta golfului Porto care impreuna cu Calanche de Piana si golful Girolata a fost inclusa pe lista patrimoniului Unesco. Timp liber pentru masa de pranz. Mai departe vom admira varfurile stancilor Calanches din granit rosu care sunt cu adevarat impresionante. Vom trece pe langa oraselul Cargese situat la 20 km de golful Porto, cunoscut ca satul grecesc. Acest oras are o istorie interesanta: in 1676, o comunitate alcatuita din 600 de cetateni greci s-a stabilit in acest loc, fugind din calea invaziei turce in Grecia. Sosire in Ajaccio si cazare la hotel Sun Beach 3* sau similar.

 • ZIUA 4 | TUR PIETONAL AJACCIO ORASUL IMPERIAL. EXCURSIE OPTIONALA CORTE (165 km)

  Mic dejun. Dimineata va propunem o excursie optionala la Corte, loc deosebit de important in istoria insulei. Corte a fost capitala Republicii Corsicane creata de Pascal Paoli intre 1755 si 1769 si a jucat un rol important in istoria insulei. In prezent oras universitar, Corte este considerat de multi corsicani ca fiind capitala culturala a insulei. Vom face vizita orasului Corte intr-un trenulet turistic. Centrul istoric cu strazi inguste si abrupte este dominat de citadela situata pe un promontoriu stancos. Excursia la Corte este o ocazie pentru a admira peisajele din interiorul insulei, trecand prin pasul Vizzavona si Venaco. Dupa amiaza, intoarcere la Ajaccio unde vom face un tur pietonal al centrului istoric impreuna cu ghidul local. Ajaccio este locul de nastere al lui Napoleon Bonaparte si in prezent capitala regiunii sudice a insulei Corsica, precum si sediul guvernului regional corsican. Dintre toate orasele Mediteranei, golful Ajaccio este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase si stralucitoare. Centrul istoric isi dezvaluie bogatiile pe masura ce avansam pe stradutele pitoresti unde vestigiile istorice stau alaturi de cladiri moderne, iar memoria lui Napoleon este cinstita la tot pasul: grota lui Napoleon, statuia lui Napoleon si a fratilor sai, statuia lui Napoleon ca imparat roman, Fantana celor patru lei, casa Bonaparte. Dupa turul de oras, intoarcere la hotel si cazare.

 • ZIUA 5 | AJACCIO BONIFACIO PORTO VECCHIO (160 km)

  Mic dejun. Plecare spre Bonifacio, trecand pe langa orasele Olmeto si Propriano, prin pasul Roccapina unde putem admira stanca de granit roz in forma de leu si turnul genovez. Sosire in Bonifacio, cel mai sudic oras corsican cu o localizare magnifica, pe un tarm stancos din calcar. Orasul este una dintre atractiile principale ale insulei, centrul sau istoric fiind situat la inaltime fata de restul orasului si inconjurat de fortificatii. Odata un port sigur pentru vasele de razboi, acum portul din Bonifacio este un adapost sigur pentru iachturile luxoase. Vom vizita zona istorica situata in partea inalta a orasului in trenuletul turistic. Optional, plimbare cu barca pe langa coasta orasului Bonifacio pentru a putea admira si de pe mare imaginea pitoreasca a orasului. Timp liber pentru pranz. Continuam calatoria spre orasul Porto Vecchio, o importanta statiune turistica datorita plajelor sale frumoase, dar si locul in care gasim un pitoresc centru istoric. Vom face o scurta oprire in Porto Vecchio, dupa care vom fi transferati si ne vom caza la hotel Kilina 3* sau similar pentru grupul din luna mai si la hotel Golfe 3* sau similar pentru grupul din luna septembrie.

 • ZIUA 6 | PORTO VECCHIO BAVELLA BASTIA (210 km)

  Mic dejun. Azi vom pleca spre nordul insulei, calatorind de data aceasta pe coasta de est, astfel incat turul Corsicai sa devina complet. In drum spre Bastia vom descoperi alte frumuseti remarcabile ale insulei Corsica. Vom traversa trecatoarea Bavella unde putem admira faimoasele stanci numite acele de la Bavela. Vom traversa padurea Ospedale si zona Zonza si vom avea timp liber pentru a servi pranzul. Drumul ne va purta in continuare prin localitati litorale pitoresti precum Solenzara, Ghisonaccia si Aleria. Sosire in Bastia si cazare la hotel Corshotel 3* sau similar.

 • ZIUA 7 | TUR DE ORAS BASTIA. TRAVERSARE BASTIA LIVORNO

  Mic dejun. Azi vom descoperi intr-un tur de oras Bastia, oras al artelor si al istoriei. Bastia este principalul port de intrare al insulei si capitala regiunii nordice a insulei. Orasul vechi se extinde catre port, fiind dominat de citadela si orasul inalt numit si Terra Nova. Spre nord, Terra Vecchia se intinde de-a lungul pietii Saint Nicolas unde puteti vedea vasele care ies si intra in port. In ciuda dezvoltarii sale, Bastia ramane un oras al contrastelor cu un caracter exuberant, dar in acelasi timp intim. Vom vedea in turul de oras portul vechi, piata Saint Nicolas si bisericile Sainte Croix si Sainte Marie. Transfer la portul din Bastia unde ne vom imbarca pe feribotul spre Livorno. Plecare din Bastia la ora 14:00, sosire in Livorno la ora 18:30. Transferul intre portul din Livorno si hotel se va realiza cu microbuze de 7 persoane. Cazare la hotel Max 4* sau similar in Livorno.

 • ZIUA 8 | LIVORNO VOLTERRA SAN GIMIGNANO FLORENTA (165 km).

  ZBOR FLORENTA BUCURESTI Mic dejun. Ne aflam in Toscana si avem la dispozitie aproape o zi, asadar vom profita de ocazie si vom vizita doua dintre cele mai frumoase orase fortificate din Toscana: Volterra si San Gimignano. Prima oprire va fi in Volterra, un oras medieval fermecator cunoscut pentru originale sale etrusce. Velathri (numele etrusc al orasului) era unul din cele 12 orase care alcatuiau confederatia etrusca. Mai tarziu, orasul Volterra a cazut sub dominatia romana si a facut parte din Marele Ducat al Toscanei. In ziua de azi, Volterra este recunoscut pentru planul sau urban neobisnuit care aminteste de originile etrusce. Vom face o plimbare prin centrul istoric al orasului dupa care ne vom indrepta spre San Gimignano. Oraselul medieval fortificat San Gimignano evoca imaginea Toscanei medievale mai bine decat oricare alt loc, fiind renumit pentru cele 13 turnuri construite de nobilii rivali in sec al XIII-lea. Dupa oprirea in San Gimignano, ne vom indrepta spre aeroportul din Florenta pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air cu decolare la ora 21:30. Sosire in Bucuresti la ora 00:35.

 • SERVICII INCLUSE:

  • transport cu avionul Bucuresti Florenta si retur cu compania BLUE AIR;
  • bilete de feribot Livorno Bastia in ziua 2 si Bastia Livorno in ziua 7;
  • 7 nopti cazare cu mic dejun astfel: 2 nopti in Livorno la hotel de 4*, 1 noapte in Ile Rousse (Corsica) la hotel 3*, 2 nopti in Ajaccio (Corsica) la hotel 3*, 1 noapte in zona Porto Vecchio (Corsica) la hotel 3*, 1 noapte in Bastia (Corsica) la hotel de 3*;
  • transferuri cu autocarul la/ de la aeroportul din Florenta;
  • transferuri cu microbuze la/ de la portul din Livorno;
  • transport cu autocar local pe tot parcursul circuitului, conform programului;
  • tururi de oras (durata aproximativa 2 3 ore) cu ghizi locali in Calvi, Ajaccio, Bonifacio si Bastia;
  • biletul pentru trenuletul turistic in timpul turului din Bonifacio;
  • excursie de o zi la Volterra si San Gimignano;
  • insotitor roman de grup;
  • taxele de aeroport (pot suferi modificari).

  Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna noiembrie, anul 2018. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

  NU SUNT INCLUSE:

  • cateringul in timpul zborului;
  • biletele de intrare la obiectivele turistice;
  • excursiile optionale (Corte, minicroaziera Bonifacio);
  • alte mese decat cele mentionate in program;
  • asigurarea medicala de calatorie (optionala);
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
  • bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, ghizi): 25 EURO/persoana se practica in tarile vizitate, se achita la sosirea in tara de destinatie prin insotitorul de grup;
 • ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
  Otopeni 19:30 Florenta 20:45 durata zborului: 2 ore si 15 minute
  Florenta 21:30 Otopeni 00:35 durata zborului: 2 ore si 15 minute

 

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE: 
Corte, fosta capitala a Republicii Corsica: 80 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 21 persoane participante si include: transport cu autocarul pentru intreg traseul, insotitor roman de grup, ghid local, biletul pentru turul cu trenuletul turistic in Corte. Nu este inclusa masa de pranz.

Minicroaziera Bonifacio: 35 Euro/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante.

PRECIZARI REFERITOARE LA CAZARILE DIN CORSICA: 
Cazarile in Corsica sunt prevazute la hoteluri de 3* standard. Standardele de cazare ale hotelurilor din Corsica sunt simple, camerele hotelurilor fiind echipate cu: baie proprie, televizor, telefon, aer conditionat. Micul dejun la hotelurile din Corsica este de tip continental imbunatatit, fiind compus din: paine cu unt si gem, croissant, bauturi calde (ceai, cafea), suc, oua, sunca si branza. 

 

 

 

 web-director.ro Director web Sitez Web-List, Indexul site-urilor romanesti Director web